Convention Bureau Event Park Amsterdam

Convention Bureau Event Park Amsterdam is een gezamenlijk initiatief van de congres- en evenementenbranche in de gemeente Haarlemmermeer en richt zich op het werven en faciliteren van internationale (zakelijke) congressen en evenementen in deze gemeente. Het Convention Bureau adviseert en helpt prospects bij hun zoektocht naar één of meerdere geschikte in Haarlemmermeer gevestigde hotels (33 met totaal 7.800 kamers), meeting locaties en/of leveranciers en ondersteunt zo gewenst ook bij de eerste fase van planning en organisatie van een congres of evenement in de regio.

Michiel Smilde is mede-initiatiefnemer van Event Park Amsterdam en vanuit zijn bedrijf Eventerim verantwoordelijk voor het secretariaat en het advies en ondersteuning namens de nieuwe organisatie.  

Doel
De gemeente Haarlemmermeer en de daarin gevestigde congres- en evenementen gerelateerde bedrijven op de nationale- en internationale kaart zetten. Als sterke regionale eenheid naar buiten treden en daarmee het best haalbare succes uit het individuele ondernemerschap, de onderlinge samenwerking én de congres- en evenementenregio proberen te halen. Waar mogelijk gaan wij hierbij vanzelfsprekend een nauwe band aan met de omliggende gemeenten in de Metropool Regio Amsterdam. Een onderliggend, maar zeker niet onbelangrijk, subdoel is om onze lokale economie te versterken door de bundeling van kennis, handel, investeringen en deelnemers-uitgaven.

Specifieke doelstellingen
Met de oprichting van Convention Bureau Event Park Amsterdam verbeteren wij de vindbaarheid van hotels, evenementenlocaties, attracties en evenementen in de regio. Alle communicatie wordt zowel in het Nederlands als het Engels verzorgd, waarmee wij Haarlemmermeer ook verder voor de internationale markt ontsluiten. Wij zullen de onderlinge samenwerking tussen de deelnemende regionale bedrijven versterken en een ‘one-stop-shop ervaring’ voor de gast/opdrachtgever bewerkstelligen.

Waar gewenst en/of mogelijk zullen wij vroegtijdig aanhaken bij nieuwe marktontwikkelingen binnen de gemeente Haarlemmermeer en Metropool Regio Amsterdam. Binnen onze mogelijkheden staan wij ervoor open om kennis, kunde, ervaring en netwerk te bieden en te ondersteunen bij het goed in de markt zetten en promoten van nieuwe branche-gerelateerde initiatieven. In dit kader denken wij aan nieuwe projecten als bijvoorbeeld Park21, FloriWorld en Holland World. Maar een nauwe samenwerking met de Keukenhof ligt ook voor de hand.

Wij bundelen de krachten van de lokale horeca, met als doel een compleet pakket aan te bieden voor congressen, evenementen en/of andere bijeenkomsten. Huidige voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de samenwerking tussen verschillende lokale hotels en Mysteryland, maar ook het partnerships tussen TAKE-OFF Music event en de horeca én de realisatie van de Keukenhof Hotel Express. Dergelijke initiatieven kunnen verder worden uitgebouwd of worden aangevuld met nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden.

Event Park Amsterdam zal actief inzetten op samenwerking met aangrenzende themagebieden of gemeenten. Hierbij ligt ook een nauwe samenwerking met het MICE-team van Amsterdam Marketing en vergelijkbare platformen voor de hand. Event Park Amsterdam zal Haarlemmermeer (waaronder Schiphol Amsterdam Airport) actief positioneren als aantrekkelijke regio voor een meerdaags verblijf buiten Amsterdam, zowel voor de zakelijke (congres en meeting) gast als de Leisure bezoeker. Hiermee streven wij ernaar om in nauw samenwerkingsverband Amsterdam te ontlasten, te ondersteunen en/of waar mogelijk aan te vullen of te versterken op het bestaande aanbod.

Convention Bureau Event Park Amsterdam zal eind oktober 2018 officieel worden gelanceerd. Voor meer informatie mail info@eventerim.com of bel 06 243 488 50.