Culinair festival Lekker Laren

Van 22 t/m 25 augustus jl. beleefde de regio Gooi & omstreken de eerste editie van culinair festival Lekker Laren. Het eerste jaarlijks terugkerende evenement dat door Lekker Goois | Society Club werd georganiseerd. Van poffertjes tot kaviaar, van ‘Sonny’s Inc. live in concert’ tot een betoverend klassiek concert van het 18-koppige Vegas Strings. Het werd een onvergetelijk feest dat waard is tot traditie verheven te worden.
 
Wat acht jaar geleden begon met een gratis   toegankelijk concert van de band Sonny’s Inc. is via een omweg, van Blaricum naar de Brink in Laren uitgegroeid tot een sfeervol en professioneel georganiseerd culinair festival met internationale allure op het kermisterrein van Laren(NH).
Het concert maakt nog steeds een wezenlijk onderdeel van het festival uit. Met een indrukwekkende en wervelende show zette de Larense entertainmentband afgelopen zaterdag Plein 1945 weer compleet op z’n kop!

Vele duizenden smulpapen bezochten gedurende vier dagen het sfeervol ingerichte festivalterrein. 22 prachtig ingerichte restaurants en stands (samen goed voor 85 verschillende gerechtjes!), een 7 meter hoge reuze parasol met een doorsnee van 30 meter, een immens hoofdpodium en het prachtige verhoogde VIP deck bepaalden het centrale beeld van ‘Lekker Laren’. Het terrein werd met volwassen bomen en planten extra in het groen gezet. 21 bands, artiesten e/o acts gaven in meer of mindere mate muzikale invulling aan het festival. Totaal 300 medewerkers waren tijdens het festival ver-antwoordelijk voor o.a. de kassa’s, de bars, spoelkeukens, beveiliging en de technische faciliteiten.

In het Kloosterman kooktheater konden bezoekers masterclasses volgen van bekende regionale sterrenkoks. Op zaterdag beleefden Iris en Edwin, als winnaars van ‘Hét Glamourhuwelijk van het Gooi’, samen met familie en vrienden de dag van hun leven… Kinderen konden terecht bij de Kids Club. Het zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten die ‘Lekker Laren’ rijk was…

Vlak voor de officiële afsluiting , met o.a. het oplaten van 500 ballonnen voor ‘Make-A-Wish’ en een optreden van de MCC drum- en showband, werd aan Librije’s ‘Food on Tour’ de wisseltrophy voor ‘het best verkochte hapje’ uitgereikt.

‘Lekker Laren’ begon met het idee van vier bevlogen mensen (Sonny Hoogwerf, Marleen Vanlaer, Michiel Smilde en Rutger van Uden). ‘Ik ben trots op hun doorzettingsvermogen. Ze hebben het lef gehad om risico’s te nemen en hun nek uit te steken. Mensen met een passie voor muziek, lekker eten én met de drive om dat uit te dragen en te delen met anderen. Natuurlijk heeft ‘Lekker Laren’ een economisch belang voor ons dorp, maar het sociale belang vind ik nog veel belangrijker. Met elkaar en voor elkaar iets doen, is helaas niet overal meer even vanzelfsprekend.’ Aldus wethouder Wim van der Zwaan.

‘Lekker Laren’ heeft onze harten veroverd!

Check de website | Check de eerste foto’s