Nieuwsitems


Evenementenorganisatie is een vak!

Geplaatst 22 nov. 2013 05:37 door Michiel Smilde   [ 22 nov. 2013 06:22 bijgewerkt ]

(Mailing November 2013)  
Geachte heer, mevrouw,
De maanden december en januari zijn met stip de maanden van afsluiten, reflectie, overwegen, vieren, samen zijn, delen, nieuwe doelen stellen en plannen maken. 'De ontmoeting' is hierbij het sterkste communicatiemiddel, veelal vormgegeven in een persoonlijke afspraak of een evenement.
In het zakenleven is het daarbij van belang dat je weet wat je wilt en/of wilt verkopen of communiceren, je doelgroep duidelijk in beeld hebt, je doelen stelt en die vertaald naar een effectief evenement of meeting. Dat moet vervolgens binnen de gestelde kaders en het beschikbare budget (creatief) worden vorm gegeven, georganiseerd en geproduceerd worden. Een dergelijk(e) evenement of meeting vraagt direct aansluitend ook om vervolgacties en een goed overzicht van de 'return of investment' (ROI)...
Ofwel, dit gaat ver voorbij aan alleen even 'de slingers ophangen'!

Met ons bedrijf Eventerim, event en congresmanagement weten wij waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Wij verzorgen al jaren de creatie, planning, organisatie e/o uitvoer van zeer uiteenlopende evenement(en). Zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau.

Wij zijn lid van een actief netwerk van ervaren eventprofessionals, communicatiedeskundigen en congresspecialisten. Dit netwerk deelt op regelmatige basis kennis, kunde en ervaringen maar biedt ook gelegenheid tot snelle opschaling en continuïteit.

Natuurlijk helpen wij ook u heel graag verder bij de organisatie van uw inspiratievolle, memorabele, unieke of spectaculaire evenement en bijeenkomst...

Bent u op zoek naar een partij die uw evenement rendabel maakt? Bel of mail ons dan voor een persoonlijke afspraak.

Wij kijken er alvast naar uit!

Hartelijke groet, Michiel Smilde

Eventerim, event- en congresmanagement
www.eventerim.com | smilde@eventerim.com | 06 243 488 50
 

Eerste editie Lekker Laren groot succes...!

Geplaatst 23 sep. 2013 07:41 door Michiel Smilde   [ 22 nov. 2013 06:22 bijgewerkt ]

Van 22 t/m 25 augustus jl. beleefde de regio Gooi & omstreken de eerste editie van culinair festival Lekker Laren. Van poffertjes tot kaviaar, van ‘Sonny’s Inc. live in concert’ tot een betoverend klassiek concert van het 18-koppige Vegas Strings. Het werd een onvergetelijk feest dat waard is tot traditie verheven te worden.    
 
    
  
Wat acht jaar geleden begon met een gratis toegankelijk concert van de band Sonny’s Inc. is via een omweg, van Blaricum naar de Brink in Laren uitgegroeid tot een sfeervol en professioneel georganiseerd culinair festival met internationale allure op het kermisterrein van Laren(NH). Het concert maakt nog steeds een wezenlijk onderdeel van het festival uit. Met een indrukwekkende en wervelende show zette de Larense entertainmentband afgelopen zaterdag Plein 1945 weer compleet op z’n kop!

Vele duizenden smulpapen bezochten gedurende vier dagen het sfeervol ingerichte festivalterrein. 22 prachtig ingerichte restaurants en stands (samen goed voor 85 verschillende gerechtjes!), een 7 meter hoge reuze parasol met een doorsnee van 30 meter, een immens hoofdpodium en het prachtige verhoogde VIP deck bepaalden het centrale beeld van ‘Lekker Laren’. Het terrein werd met volwassen bomen en planten extra in het groen gezet. 21 bands, artiesten e/o acts gaven in meer of mindere mate muzikale invulling aan het festival. Totaal 300 festivalmedewerkers waren tijdens het festival verantwoordelijk voor o.a. de kassa’s, de bars, spoelkeukens , voorraden, beveiliging en de technische faciliteiten.

In het Kloosterman kooktheater konden bezoekers masterclasses volgen van bekende regionale sterrenkoks. Op zaterdag beleefden Iris en Edwin, als winnaars van ‘Hét Glamourhuwelijk van het Gooi’, samen met familie en vrienden de dag van hun leven… Kinderen konden terecht bij de Kids Club. Het zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten die ‘Lekker Laren’ rijk was…

Vlak voor de officiële afsluiting , met o.a. het oplaten van 500 ballonnen voor ‘Make-A-Wish’ en een optreden van de MCC drum- en showband, werd aan Librije’s ‘Food on Tour’ de wisseltrophy voor ‘het best verkochte hapje’ uitgereikt.

‘Lekker Laren’ begon met het idee van vier bevlogen mensen (Sonny Hoogwerf, Marleen Vanlaer, Michiel Smilde en Rutger van Uden). ‘Ik ben trots op hun doorzettingsvermogen. Ze hebben het lef gehad om risico’s te nemen en hun nek uit te steken. Mensen met een passie voor muziek, lekker eten én met de drive om dat uit te dragen en te delen met anderen. Natuurlijk heeft ‘Lekker Laren’ een economisch belang voor ons dorp, maar het sociale belang vind ik nog veel belangrijker. Met elkaar en voor elkaar iets doen, is helaas niet overal meer even vanzelfsprekend.’ Aldus wethouder Wim van der Zwaan.

‘Lekker Laren’ heeft onze harten veroverd!

Check de eerste foto’s

Smilde businesspartner Starlabel

Geplaatst 27 dec. 2012 18:22 door Michiel Smilde   [ 22 nov. 2013 06:19 bijgewerkt ]

Opdrachtgever profiteert van korte lijnen!

Sonny Hoogwerf & Marleen Vanlaer, beiden vooral bekend vanwege hun grote successen met de weergaloze entertainmentband Sonny’s inc., breidden hun organisatie vorig jaar uit met (online) boekingsbureau Starlabel Entertainment.

Sinds september jl. maakt Michiel Smilde onderdeel uit van hun enthousiaste team. Met zijn komst zet Starlabel Entertainment o.a. in op een snel veranderende markt, waarbij de vraag naar kleine compacte en flexibele leveranciersorganisaties met diverse specialisaties onder één dak sterk toeneemt. Samen stoelen de businesspartners op ruim 20 jaar ervaring in respectievelijk de entertainment- en evenementenbranche.

De voorspoedige ontwikkeling van de band Sonny’s inc. leidde 1 jaar geleden al indirect tot de oprichting van Starlabel Entertainment. Al eerder werd er uit serviceoogpunt, zodra de band wegens een volle agenda ‘nee’ moest verkopen, actief naar een goed en professioneel alternatief gezocht. ‘Goed, beter, best’ was toen ook al het motto. Je wilt een bestaande of toekomstige relatie tenslotte niet met een kluitje het riet in sturen…

Het boekingskantoor werkte vanaf dag 1 vrijwel alleen met goed bekende ‘artiestenvrienden’. “Je weet dan precies wat je aan elkaar hebt. Niet alleen wat betreft de muzikaliteit, de performance en representativiteit voor de schermen, maar ook ten aanzien van de professionaliteit bij bv de voorbereiding van optredens. Een opdrachtgever moet zonder enige twijfel kunnen vertrouwen op goed en passend entertainment en een feilloze inbedding in zijn of haar evenement of bijeenkomst. Daar mogen zij ons zondermeer op afrekenen”, aldus Sonny.

De planning van entertainment staat bij Starlabel Entertainment nooit op zichzelf. Het moet aansluiten bij een doelgroep, een thema, een programma en een budget. De jonge maar zeer ervaren organisatie denkt daarbij heel graag met u mee!

Waar Sonny zich vooral richt op het artiestenbeheer en het programma- en showadvies richt Marleen zich op het algemene advies, de boekingen en het BackOffice. Michiel verzorgt het accountbeheer en ondersteund waar gewenst bij de productie van het entertainment en/of de organisatie van (delen van) het betreffende evenement.

“Op basis van deze krachtenbundeling is er een nieuw tijdperk aangebroken! Wij weten als geen ander wat TOP-entertainment is, wat er bij de organisatie van een evenement komt kijken en hoe dit op elkaar afgestemd moet worden. Starlabel Entertainment adviseert, boekt, plant én produceert. Ofwel, alles in één hand en absoluut geen zorgen meer!”, aldus de eensgezinde ondernemers.

Bent u op zoek naar een betrouwbaar advies?
Stuur dan een mail of neem telefonisch contact op met Marleen Vanlaer: 0031 (0)35 538 93 83. Wilt u direct een artiest, band of act in optie zetten of boeken klik dan hier door naar de boekingsmodule.

Eventerim ontwikkeld standconcept 2012

Geplaatst 27 nov. 2011 05:17 door Michiel Smilde   [ 22 nov. 2013 06:23 bijgewerkt ]

ZakenPlatform 2012: Het ontmoetingspunt voor Ondernemend Hoofddorp

Op 12 en 13 december 2012 wordt in Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen opnieuw beurs ZakenPlatform georganiseerd. Dé promotiedagen voor Haarlemmermeer en de regio Schiphol. ZakenPlatform biedt aan zowel kleine als grote organisaties een platform om bestaande en mogelijk nieuwe relaties te ontmoeten. Vereniging Ondernemend Hoofddorp zal zich in 2012 op een hele bijzondere wijze profileren.
Uit hoofde van bureau Eventerim, event- en congresmanagement heeft Michiel Smilde, ook lid van de vereniging, hiervoor een fraai concept bedacht en uitgewerkt. 

Met de inrichting van het centraal gelegen ‘Plein OH’ in 2012 krijgen deelnemende leden gelegenheid zich persoonlijk, maar onder gezamenlijke vlag te presenteren. Uitgangspunt van het concept is ‘synergie’. Het effect van een goede samenwerking is ten slotte groter dan elk van de samenwerkende partijen ooit afzonderlijk zal kunnen bereiken… Leden bundelen krachten. Niet alleen om ervaring, kennis, kunde en netwerk te delen, maar ook om tot aanzienlijke efficiency- en kostenvoordelen te komen.

Het omvangrijke, sfeervolle en eigentijds ingerichte ‘Plein OH’ 2012 bevindt zich op een prominente plek op de beurs en is van 4 zijden toegankelijk. Het plein beschikt over kleine maar functionele presentatie-plekken, een bar, opslagruimte, sfeermeubels, plantdecoraties en flatscreens met gecombineerde bedrijfspresentatie(s). Deelnemende bedrijven krijgen binnen de stand voldoende gelegenheid voor exposure.

Ieder lid van Ondernemend Hoofddorp krijgt onder dezelfde voorwaarden de gelegenheid in te schrijven op het ‘OH Plein’. Deelname is gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen en de kans om als eenheid naar buiten te treden.

Gedurende de beurs worden er op gezette tijden seminars en workshops met uiteenlopende thema’s en onderwerpen georganiseerd. Op beide dagen staat er een Happy Hour ingepland voor zowel leden als gasten.

Leden van Ondernemend Hoofddorp kunnen zich via info@ondernemendhoofddorp.nl aanmelden voor de informatieavond eind februari 2012. 

Moonen Packaging - Brainpack 2011

Geplaatst 27 nov. 2011 04:00 door Michiel Smilde   [ 22 nov. 2013 06:21 bijgewerkt ]

Op 8 november 2011 werd in Weert het event Brainpack georganiseerd. Opdrachtgever Moonen Packaging trok Michiel Smilde van Eventerim, event- en congresmanagement aan voor het eventmanagement over het evenement.

“Er werd veel kennis gedeeld, de hersens werden geprikkeld en er werden inspirerende verhalen verteld door de sprekers. Die combinatie zorgde tussen de bedrijven door voor leuke gesprekken en discussies”, vertelt algemeen directeur Gé Moonen. “Over de sourcing van hernieuwbare materialen, hoe je anders en creatiever kunt denken, wat social media in die processen kan bijdragen en over het belang van een goede business case. Natuurlijk valt en staat zo’n dag met de mindset van je gasten. Maar het mooie was dat de bezoekers van BRAINPACK2011 echt interesse hebben in het onderwerp en bereid zijn om hun ervaringen met anderen te delen. In feite krijg je dus precies de gasten waar het evenement om vraagt.”
 
 
In nauwe samenwerking met de afdeling marketing & communicatie van Moonen Packaging was Eventerim verantwoordelijk voor zowel de creatie, de productie, het inhoudelijke programma als het eventmanagement over Brainpack 2011.
 
Zie de eventsite voor meer inhoudelijke informatie.

1-5 of 5