Eventpark Amsterdam | Green, Lean & Available @Haarlemmermeer

park "Haarlemmermeer is een sexy evenementengemeente!"

Evenementenorganisaties en –locaties en andere ondernemers die betrokken zijn bij evenementen verenigen zich in het Platform Events Haarlemmermeer. Door samen op te trekken willen zij de samenwerking bij werving, planning en organisatie van events en bijeenkomsten versterken. Bovendien hopen zij kennis, ervaring en netwerk onderling uit te wisselen.

 

Mysteryland, SportFair Haarlemmermeer, Meerjazz, Mudmasters, feestweken: jaarlijks vinden er in Haarlemmermeer zo’n tachtig publieksevenementen plaats, van groot tot klein. Daarnaast vinden er nog tal van bedrijfsevenementen plaats. “Dit is echt een sexy gemeente voor evenementen”, zegt Michiel Smilde, initiatiefnemer van Eventpark Amsterdam en eigenaar van evenementenorganisatie Eventerim.“Haarlemmermeer heeft prachtige locaties met bossen en waterpartijen, ligt midden in de Randstad en is goed bereikbaar dankzij onder meer de A4 en de Zuidtangent. En heel belangrijk: de gemeente heeft een actief evenementenbeleid en denkt goed mee over mogelijkheden en oplossingen.”


  

Aftrap

Door samenwerking te zoeken en kennis en ervaring te delen, willen de ondernemers en organisaties de kwaliteit van de evenementen verder verbeteren en meer evenementen naar Haarlemmermeer halen. Niet alleen de bedrijven zelf varen daar wel bij, het is ook goed voor de Haarlemmermeerse economie en de levendigheid en uitstraling van de gemeente. Op 1 april was de officiële aftrap van Eventpark Amsterdam. “Daar waren 21 partijen aanwezig. Nog eens vijftien anderen waren verhinderd, maar zijn enthousiast en willen meedoen.”

 

Slagen maken

Het platform komt vier keer per jaar bijeen. Smilde: “Het is niet de bedoeling alleen maar gezellig te netwerken, we willen echt slagen maken. We bespreken inhoudelijke thema’s zoals ontwikkelingen binnen de evenementenmarkt, hoe je samen een bid uit kunnen brengen, verzekeringen, samenwerking bij grote evenementen en pr & marketing. We kunnen gezamenlijk op beurzen gaan staan en eventmanagers van grote bedrijven uitnodigen om te laten zien wat Haarlemmermeer allemaal te bieden heeft. Wij hebben al 2 keer eerder gezamenlijk op een landelijke evenementenbeurs ‘EvenementenContact’ gestaan en hebben vorig jaar ‘Haarlemmermeer Backstage’ georganiseerd. Tijdens deze 2-daagse ontvangst ontvingen wij toen al 24 professional eventmanagers. Samen staan we sterker. Ik ben ervan overtuigd dat we door de handen ineen te slaan op termijn veel kunnen bereiken.”

 

Bedrijven en organisaties die interesse hebben om zich aan te sluiten bij Eventpark Amsterdam kunnen contact opnemen met Michiel Smilde.