top of page
Protocollen COVID-19
Corona proof
Hoe organiseer je een corona-proof evenement?

Een corona-proof evenement voldoet aan alle voorwaarden die door het RIVM zijn gesteld. Eventplatform heeft hiervoor op basis van de richtlijnen landelijke protocollen opgesteld. Als er aan alle voorwaarden wordt voldaan is er sprake van een veilig evenement. 

Er zijn landelijke richtlijnen en/of verplichtingen uitgevaardigd. Hier worden regelmatig aanpassingen op doorgevoerd. In specifieke gevallen krijgen de 25 veiligheidsregio's gelegenheid de regels deels naar hun hand te zetten. De meeste regio's hebben hiervoor plaatselijke (nood)verordeningen opgesteld. 

Algemene adviezen
De algemene adviezen gelden voor alle opdrachtgevers, organisatoren, accommodaties, toeleveranciers en bezoekers van zakelijke bijeenkomsten en hun medewerkers:

 

  1. Houd een veilige afstand van anderen

  2. Zorg voor goede hygiënemaatregelen:

 

        0 Was regelmatig de handen

        0 Hoest en nies aan de binnenkant van de elleboog

        0 Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze gelijk weg

        0 Schud geen handen - blijf thuis bij klachten

 

Inzet van Corona toegangsbewijs

Het kan zijn dat een coronatoegangsbewijs of testbewijs verplicht is, raadpleeg hiervoor de website van de Rijksoverheid. Werknemers, vrijwilligers en artiesten zijn uitgezonderd van het gebruik van coronatoegangs-bewijzen. Zij worden wel geadviseerd om zich voorafgaand aan een activiteit te laten testen indien een toegangsbewijs voor deelnemers verplicht is.

Eventerim is bekend met zowel de landelijke-, regionale- als plaatselijke protocollen en regels rondom COVID-19 en helpt je graag bij de planning en organisatie van een 100% veilig, leuk en onvergetelijk live, online of hybride evenement. 

Live events | Online of Hybride events

bottom of page