MBO Moves! | Het online sportevent voor alle ROC-studenten
Afstudeerstage

 

Michiel Smilde van Eventerim is samen met Else Baelde van That's Else projectleider van een uniek sport- en bewegingsproject in Almere: MBO Moves! 

Het team bestaat uit 13 studenten met verschillende achtergronden, opleidingen, niveaus en leergangen. Begin februari zijn zij met dit bijzondere afstudeerproject gestart. Het project wekt tot op heden een brede landelijke aandacht bij o.a. de regionale- en landelijke politiek, sociaal-maatschappelijke instanties, de MBO Raad en de ROC’s zelf.


Recent is het thema van het concept ‘Ready for holiday!’ gepresenteerd: ook mbo’ers willen graag weer onbezorgd naar buiten en op vakantie. Omdat de kansen daarop weer groter worden helpt het project studenten om weer voor de zomer 'in shape' te komen. Binnen het thema reizen de studenten fictief door alle 12 provincies van Nederland. Daarbij krijgen zij verschillende trainingsfaciliteiten aangeboden.

Workouts

Vanaf 18 mei t/m 10 juni a.s. biedt MBO Moves! elke dinsdag én donderdag om 15.00 uur online workouts met bekende sport BN’ers aan in de sporten: kickboksen, fitness, dansen en voetbal.

(Hard)loopspel en finale

Vanaf 1 juni kunnen studenten meedoen aan een online (hard)loopspel. Om de quizvragen in het spel te kunnen beantwoorden moéten de deelnemers 5.000 stappen per blok lopen. Alleen de top-4 winnaars per provincie worden na het spel afgevaardigd naar de live online finales op woensdag 16 juni 2021. Daar nemen zij deel aan een vierkamp. Deze interactieve live uitzending zit vol met gave finaleshots, interviews, dj-optredens en een thuisquiz. Vanzelfsprekend zijn er leuke prijzen te winnen. De overall winnaars ontvangen de MBO Moves! award.

www.mbomoves.nl