top of page

ONDERNEMEN & CREATIVITEIT

Zijn wij ondernemers niet allemaal creatief?


Begin december bracht gepassioneerd professioneel fotograaf Martine Goulmy een prachtig eigen luxe tafelboek uit. In dit boek portretteert zij op eigen wijze 110 bekende en minder bekende ondernemende mensen uit met name de Amsterdam Metropool Regio. Mij viel de eer te beurt om daar één van te zijn.

Haar abstracte vragen daagden de geportretteerden uit tot nadenken. Met leuke, spannende, verrassende en soms ontroerende verhalen tot gevolg.


De vraag 'Hoe ben jij creatief?' beantwoorde ik als volgt:


Hoe ben jij creatief?

"Ik sta de hele dag ‘aan’; ik kijk, voel, luister, ervaar en (be)redeneer. Ik bezoek regelmatig zakelijke- en publieke evenementen, beurzen en netwerkevents en spreek vrijwel altijd mensen aan om wàt en hoe zij iets doen. Ik probeer waar mogelijk te matchen en zie in veel van mijn ontmoetingen en ervaringen kansen en mogelijkheden voor de toekomst. Alles registreer ik op mijn harde schijf.


Bij een aanvraag van een event stel ik het doel of de probleemstelling en de beoogde doelgroep(en) centraal. Samen met de opdrachtgever stel ik vervolgens de doelstelling(en), kaders, het gewenste thema en eventuele andere specifieke wensen en eisen vast.


Aan de hand van één of meerdere brainstorms (met of zonder collega’s, specialisten of opdrachtgever) en momenten van ‘dromen, vrijdenken en combineren’ formuleer ik één of meerdere eerste grove ideeën. Vervolgens trek ik mij terug in mijn ‘archief’. Daar ga ik op zoek naar een professionele, bijzondere én werkbare uitwerking van één van die ideeën. Hierbij maak ik natuurlijk ook intensief gebruik van bijvoorbeeld Google en andere online platformen. Bovendien raadpleeg ik regelmatig specialisten, vraag ik collega’s mee te sparren of op mijn ideeën en plannen te schieten. Het is een ontzettend leuk proces; om vanuit de gestelde kaders en voorwaarden goede ideeën te genereren, afwegingen te maken, ideeën weg te strepen en samen met een team een professioneel, helder en aansprekend plan te formuleren.


Na een eerste concreet voorstel aan de opdrachtgever wordt het creatieve plan in meerdere fasen verfijnd en verder tot een volwaardig project uitgewerkt."


Het fotoboek “Ondernemen en creativiteit” is een mooi kijk- en leesboek geworden wat inspireert én intrigeert. Een levensbeschouwend randje maakt het boek interessant voor iedereen. Je kunt één of meerdere boeken bestellen: https://lnkd.in/dFWEPja

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page