Calimero-effect?

Bijgewerkt op: okt 28

In communicatie, zeker ook bij meetings & events, zijn wat mij betreft ‘relevantie’ en ‘energie’ key. Om je doelgroep te bereiken en te laten bewegen is het van groot belang dat je ze in het hart raakt en meekrijgt. Dat ze aan de lippen van een CEO of spreker hangen bij een productlancering of congres, dat ze samen met hun vrienden of collega’s de beentjes losgooien op de dansvloer, of dat ze een enthousiast ambassadeur en/of afnemer van je product worden.

Alleen die evenementen slaan aan of hebben effect; die met een duidelijke visie, met lef, kennis en een hoge mate van inlevingsvermogen en creativiteit geproduceerd zijn. En ja, daar is nog een hele hoop winst te behalen!

Ga eens niet voor gesneden koek

Puur uit noodzaak, gemak, desinteresse of onwetendheid worden er nog steeds duizenden veelal wat kleinere evenementen en bijeenkomsten zonder ziel en duidelijke doelstelling georganiseerd. Ach, we hebben nog wat budget en we moeten toch wàt doen?! Maar ook voor de bijeenkomsten van structurele aard, waar de copy-paste cultuur hoogtij viert, geldt; zonde van de effort en het geld dat erin gestoken wordt, maar ook een desinvestering voor de bezoekers van dat event.