top of page

Calimero-effect?

Bijgewerkt op: 28 okt. 2021

In communicatie, zeker ook bij meetings & events, zijn wat mij betreft ‘relevantie’ en ‘energie’ key. Om je doelgroep te bereiken en te laten bewegen is het van groot belang dat je ze in het hart raakt en meekrijgt. Dat ze aan de lippen van een CEO of spreker hangen bij een productlancering of congres, dat ze samen met hun vrienden of collega’s de beentjes losgooien op de dansvloer, of dat ze een enthousiast ambassadeur en/of afnemer van je product worden.

Alleen die evenementen slaan aan of hebben effect; die met een duidelijke visie, met lef, kennis en een hoge mate van inlevingsvermogen en creativiteit geproduceerd zijn. En ja, daar is nog een hele hoop winst te behalen!

Ga eens niet voor gesneden koek

Puur uit noodzaak, gemak, desinteresse of onwetendheid worden er nog steeds duizenden veelal wat kleinere evenementen en bijeenkomsten zonder ziel en duidelijke doelstelling georganiseerd. Ach, we hebben nog wat budget en we moeten toch wàt doen?! Maar ook voor de bijeenkomsten van structurele aard, waar de copy-paste cultuur hoogtij viert, geldt; zonde van de effort en het geld dat erin gestoken wordt, maar ook een desinvestering voor de bezoekers van dat event.

Maar ook anders: in tijden van corona zijn er maar relatief weinig mensen of partijen die het anders durven te doen, buiten hun comfortzone treden of handelen of nieuwe initiatieven ontplooien. En dat zal moeten, zeker nu onze branche op z’n gat ligt.

En natuurlijk is iedereen anders en heeft iedereen z’n eigen achtergrond, maar zoek elkaar op. Maak gebruik van elkaars kwaliteiten en energie. Blijf niet hangen in je eigen wereldje of patroon. Juist nu is het noodzaak dat je beweegt en op zoek gaat naar nieuwe kansen en mogelijkheden. En laat van je horen.Eventmanager Michiel Smilde schrijft om de 4 tot 5 weken een blog voor Event Inspiration,

dè Nederlandse community voor eventinspiratie.

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page